Офшор компаније, оснивање офшор компанија и планирање пословања са офшор компанијама у сврху заштите имовине и живота

Офшор компаније и заштита имовине кроз офшор пословање

{&main::youtube(d2WP_0plmuw)}

Садржај

Definicije i pojmovi

Офшор
Офшор се може дефинисати као пословне могућности расположиве у другим државама које се не могу иначе користити у властитој држави. Уобичајена дефиниција ријечи "офшор" значи "удаљено од обале" или "на другој страни океана". У пословном смислу, појам "офшор" односи се на пословање кроз кориштење банака, трансакција и компанија у страним државама. Оно што је за некога "офшор" у Хрватској, не мора бити за некога у Италији. Хрватска или Србија могу да буду "офшор" локације за некога у Италији. Од резиденције физичког лица и пословне ситуације зависи шта се може сматрати "офшор пословањем".

Офшор значи удаљено од обале, а у односу на пословање, односи се на пословне операције које се раде са другим државама, као што је на примјер регистрација офшор компаније или офшор банковни рачун.

Офшор пословање је пословање са предностима и нема једну универзалну дефиницију. У већини случајева офшор за домаће предузетнике значи пословање са фирмама у иностранству. Али, зависно од позиције гледања, чак и властита држава може да буде офшор за једног Италијана или Словенца, Кинеза или Сингапурца.

Офшор компанија
Офшор компанија је друштво или предузеће које се оснива у "офшор држави" гдје се могу добити пословне слободе, пословне предности и могућности, које се иначе не могу остварити у властитој држави. Офшор компаније се обично оснивају у Панами, у Белизе држави, на Карибима, на Сејшелима, на Маурицијусу, али се могу оснивати и у Србији што за некога ко не живи у Србији, може представљати "офшор компанију".

Офшор компанија је фирма и друштво законито основано у иностранству у некој од држава у којима постоје економске, пословне или животне предности у односу на властиту државу. Ситуација је на жалост таква, самим тим да се налазите на овим страницама, доказујете да се налазите у држави са репресијама, гдје политичари стављају народни новац у свој џеп, краду од народа и заузврат ништа не дају осим дугова које праве за наше све будуће генерације, унуке и праунуке. За предузетнике је офшор компанија често законито ријешење заштите имовине, новца, некретнина, акција и разних међународних улагања.

IBC
IBC је скраћеница за International Business Company или International Business Corporation и означава врсту офшор компаније која се оснива у офшор држави. Такве компаније обично не смију да послују са резидентима офшор државе, али могу да послују са свим другим фирмама или лицима широм свијета.
International Business Company
Види дефиницију ријечи IBC.
Corporation
Corporation једноставно значи акционарско друштво. Састоји се од власника, акционара, који путем власништва акција остварују своје профите из друштва и њених директора и других овлаштених лица. Акционарско друштво пружа акционарима и њеним директорима ограничену одговорност. Види дефиницију појма ограничена одговорност.
INC.
INC. је скраћеница од INCORPORATION и користи се као суфикс акционарског друштва. Види дефиницију ријечи Corporation.
LLC
LLC је скраћеница која представља Limited Liability Company или "Д.О.О." на нашем језику или друштво са ограниченом одговорности. ЛЛЦ компанија пружа њеним члановима и њеним менаџерима ограничену одговорност. Види дефиницију појма ограничена одговорност.
Limited Liability Company
Види дефиницију ријечи LLC.
LTD ili LIMITED
Види дефиницију ријечи LLC.
Америчка LLC компанија
Америчка ЛЛЦ компанија се може користити слично као и офшор компанија уколико постоји само један власник који изворе примања остварује искључиво изван С.А.Д.
Фондација
Фондација је правно лице које је основано да испуни одређену сврху коју је намјерио њен оснивач. Фондација као правно лице некад може да буде вишенамјенска фондација која смије да обавља пословне и комерцијалне трансакције, а уобичајено се фондације не баве учесталим пословним трансакцијама, иако могу повремено да обаве било који бизнис. Фондације немају власнике и тако се могу користити као коначни или стварни власници офшор предузећа и компанија. Фондације се често користи за чување имовине, некретнина и онда као холдинг других офшор и домаћих предузећа. Некад се фондације могу налазити у офшор државама, а могу се користити и фондације које нису у офшор државама, као што су Аустрија, Њемачка или С.А.Д. Фондације могу и службено бити ослобођене било каквих пореза и донације према фондацији могу се често одбијати о добити у сврху смањења пореза на добит или доходак. Фондације могу да имају хуманитарну или приватну сврху.
Непрофитна организација
Непрофитне организације су обично акционарска друштва или друга врста правних лица које се баве хуманитарним пословима, немају власнике већ само организацију то јесте директоре који управљају таквом непрофитном организацијом. Непрофитне организације основане у Америци или другим државама обично имају право обављања свих врста дјелатност, са том разликом, да се коначни профити могу приписати хуманитарним сврхама. Непрофитне организације су идеалне за заштиту имовине јер се тако стварни власник или корисник офшор компанија не мора приказати.
Регистровани агент
Регистровани агент је заступник фирме у држави оснивања. То је особа која прима судске позиве или друге државне документе и нема права нити пуномоћи управљања таквом компанијом, али је дужна да обавијести стварног власника о примитку службене поште.
Регистрована адреса
Регистрована адреса офшор компаније је обавезна адреса у држави оснивања. У неким случајевима адреса може да се налази било гдје на свијету. У случају тужбе офшор компаније, суд или друго државно тијело послало би писмо или тужбу на регистровану адресу. Тужбе офшор компанија су врло ријетке, ради закона који штити пословање предузећа у таквим државама.
Офшор банка
Офшор банке су банке које послују у офшор државама и обично нуде посебне услуге приватности, бољу банкарску тајну и приватно банкарство за људе са имовином високе вриједности. То је банка у иностранству која посебно води рачуна о дискрецији клијената и тајности пословања на банкарским рачунима и налази се обично у свјетским финанцијским центрима, као што су Швицарска, Аустрија, Хонг Конг, Панама, Белизе и у многим другим офшор и не-офшор државама.
Офшор банкарски рачун
Офшор банкарски рачун је банкарски рачун отворен код банке која у односу на властиту државу, неће спровести на рачуну тако лако било какве репресије или отуђења, нити ће послати информације о пословању на рачуну у матичну земљу корисника рачуна.
Препаид картица
Препаид картица је банкарска платна картица, обично VISA или MasterCard, која се може користити широм свијета и коју грађани обично не могу да добију у властитој држави ради финансијских проблема или недостатног бонитета.
Анонимна банкарска картица
Анонимна банкарска картица је банкомат картица и картица без имена, која се може добити без доказивања идентитета и која се може користити за анонимне исплате или уплате новца или анонимна плаћања на Интернету, са било којом адресом или именом. Анонимне банкарске картице су законито средство плаћања и сматрају се истим као и готовина. Особе које имају блокаду на банкарским рачунима или траже из другог разлога приватност трансакција, користе анонимне банкарске картице за примање и слање новца.
Свјетски финансијски центри
Свјетски финансијски центри су територије, државе и градови широм свијета, у којима се обавља велики број платних и финанцијских трансакција. У тим државама и градовима, постоје порезне, економске и пословне предности које се не пружају у задуженим, банкротираним и претежно комунистичким државама, као што су Њемачка, С.А.Д., Хрватска, Србија и друге.
Комунизам
Комунизам је облик владања у којем се деградира или у потпуности уништава приватна својина. Друштво у којем се не поштује вриједно стечена приватна имовина. Примјер таквих држава данашњице су Хрватска, Србија, Босна, Њемачка, Француска, Италија, С.А.Д. и све друге презадужене државе које имају високе порезе, а својим грађанима практично не пружају ништа заузврат. Све у име народа.
Присила
Присила је метода насиља, директном силом, оружјем или путем ауторитативних закона. Присила се користи у рукама владајуће криминалне багре под називом закон да би се народ увјерио да је крађа од стране неколицине у политичким врховима оправдана.

=Правно лице= Правно лице је друштво, предузеће, фондација или друга врста регистрованог правног субјекта који пред судовима и у односима са државом и другим лицима, било да су то друга правна лица или физичка лица, има права слична правима једне живе физичке особе, на примјер има право да тужи друга лице или да буде тужена, може да има обавезе на своје име. Правно лице је измишљотина у сврху смањења стварне одговорности живих физичких особа. Примјер правних лица су: држава, пореска управа, Д.О.О., предузеће, фондација, непрофитне организације, цркве, клубови, удружења, полиција, онда офшор компаније, офшор фондације и слично. Државе се користе правним лицима да смање одговорности са стварних починилаца криминалних дјела отимачине и потлачивања људских права. Исправан одговор таквим државама је кориштење правних лица у сврху одбране и заштите човјека од криминалних дјела државе. Доказ постојања правног лица је цертификат предузећа, удружења или друге организације у којем пише да правно лице још увијек постоји. Имена правних лица пишу се обично великим словима.

Физичко лице
Физичко лице је правни појам и односи се на живу особу која може бити тужена и чија имовина може бити правно или бесправно, али у "име народа" отуђена, отета и чији се живот може тако лако угрозити и потлачити уколико та особа није свјесна да може да оствари заштиту имовине користећи офшор компаније или премјештање надлежности. Физичко лице је за сваку државу у стварности исто тако "правно лице" и физичко лице не умире док се не угаси копија физичког лица, тј. стварно правно лице регистровано код државе. Доказ постојања правног лица које обично заступа живи човјек је родни лист или доказ о држављанству. Живи човјек је у стварности само заступник правног лица које се води на његово име од дана пријаве рођења, тј. по родном листу. Појам "физичко лице" односи се исто тако на правно лице које онда заступа живи човјек и за које правно лице тај живи човјек одговара свом својом имовином. Имена правног лица "физичког лица" се обично пише великим словима. Име и презиме живог човјека се пише малим словима, с тим да се именице увијек почињу писањем великог слова. Човјек који заступа "физичко лице" може да умре, али уколико физичко лице није угашено у регистру, тј. код матичара, физичко лице још увијек постоји код државе. Овлаштења живог човјека за заступање физичког лица доказују се личном картом, пасошем, родним листом, документима о држављанству и другим документима. Гашење физичког лица код државе обавља се смртним листом и другим документима или захтјевима да се физичко лице избрише из регистра.
Живи човјек или људско биће
Живи човјек или људско биће сте ви који заступате све те правне појмове као што су физичко лице или правно лице. Живи човјек у стварности има 100% одговорност и његова одговорност не може бити ускраћена. Учините ли лоше дјело, то ћете знати у себи аутоматски, јер вам је то природа или Бог тако подарила да знате. Све одговоре на живот можете добити из себе или посматрајући друге људе закључити или доњети закључке за вас. Од одговорности се можете само извући или лажима прикрити да немате одговорности. Тако рецимо полицајац може да избатина неког човјека на улици и да не буде никада кривично гоњен, јер полиција има ограничену одговорност. Али, стварну и неограничну одговорност ипак има полицајац криминалац и то ће осјећати у себи и може онда самог себе казнити својим властитим поступцима који га могу довести у незгодне ситуације.
Надлежност
Надлежност или јурисдикција је подручје дјеловања закона или закон који се смије или може примјењивати на неку физичко олице или правно лице.
Закон о порезу на доходак
Закон о порезу на доходак се односи на порезе физичког лица и посебно се односи на опорезивање плата или другог дохотка.
Закон о порезу на добит
Закон о порезу на добит односи се на опорезивање профита правних лица или предузећа, друштава, фондација и других правних лица.
Порез по одбитку
Порез по одбитку је државна мјера "опреза" и надопуна пореза на доходак и пореза на добит, тако да се покрију што више покрију рупе у законима и да се грађанима може отети што више њихове зарађене имовине.
Дивиденде
Дивиденде су профити које власници примају од друштва у којем имају удјеле или акције. У многим државама, плаћају се порези на дивиденде.
Ограничена одговорност
Ограничена одговорност је правни појам који се односи на физичка лица која су власници или менаџери или директори неког правног лица и чиме се разграничава одговорност физичког лица у односу на акције, дјелатности или пословне трансакције правног лица. Грешке, дугови, казне које се наплаћују правном лицу, не могу се преносити на власнике или директоре тог правног лица. У многим државама се користи само "привид правног лица", што значи да и власници и директори могу у неким случајевима да одговарају за грешке, казне, дугове правног лица.
Заштита имовине
Заштита имовине је појам који се односи на планирање, структуру пословања и досљедно спровођење пословних ријешења у сврху заштите имовине физичког лица, користећи правна лица, офшор банке, офшор компаније, злато, сребро, улагања у пословне пројекте као и заштиту имовине насљедника неког физичког лица и заштиту од било каквих ризика, укључујући заштиту од криминалаца, заштиту од државних грабљивица, од тужби, заштиту од банкрота, заштиту од извршења, заштиту од пословне неспособности, заштиту од незгодних закона и уопштено заштиту живота, посла и породице неког физичког лица.
Директор офшор компаније
Директор офшор компаније је управитељ и менаџер са свим правима пословања у име офшор компаније. У неким државама као што је Панама или Костарика, имена директора офшор компанија су јавно уписани у регистре компанија, док су у неким државама уобичајено комплетно приватни и нису јавни. Чињеница тајности имена директора офшор компаније може да представља проблем у многим случајевима.
Акционар офшор компаније
Акционар офшор компаније не мора увијек да буде и стварни власник офшор компаније. У већини случајева, акционари су правно и власници, али појам стварног власника се мора одвојено разумјети.
Стварни власник офшор компаније
Стварни власник офшор компаније је особа којој у правилу припада власништво акција и која ће добити у правилу све профите из такве офшор компаније.
Корисник офшор компаније
Корисник офшор компаније може бити особа за коју се направила таква заштита имовине и таква офшор структура да се никако не може рећи да је таква особа уједно и стварни власник офшор компаније. Особа ће бити заштићена од било каквих закона у властитој држави и страним државама као корисник стране офшор компаније.
Заступник офшор компаније
Заступник офшор компаније може бити било које физичко или правно лице широм свијета или било које предузеће. Заступници могу уједно бити стварни власници офшор компанија, њени директори или корисници офшор компанија.
Анонимно власништво
Анонимно власништво се користи у сврху заштите приватности, живота и бизниса. Ваше име као власник, директор, заступник, агент или службеник офшор компаније не мора да буде уписано у јавни регистар офшор компанија. Анонимно власништво се може остварити на више начина и ако радите са нама, можемо да остваримо 100% анонимно власништво у офшор предузећима и фондацијама.
Акције на доносиоца
Акције на доносиоца (енгл. Bearer Shares) су акције које нису регистроване на име власника те акције, већ на њима пише да је власник она особа која их посједује или чува са собом. Акције на доносиоца се могу користити као један од начина анонимног власништва.
Право гласања за акционара
Право гласања за акционара је можда још бољи начин анонимног управљања и контроле са офшор компанијом. Користи се онда када желите доказати да нисте власник офшор компаније. Ви доказујете да је неко други власник, али задржавате право гласања тог власника, а то значи, да стварни гласник не мора или не може да учествује у било каквим питањима или на састанцима власника, већ да искључиво право гласања и учествовања на састанцима акционара имате ви као стварни корисник офшор компаније.
Финансијски грабљивци
Финансијски грабљивци су држава, пореска управа, инспекције, адвокати, завидне и љубоморне особе, пријатељи и рођаци који су непријатељски расположени, банке, повјериоци и други отимачи ваше имовине.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Слободе и ограничења пословања у властитој држави

Занимљиво је да није цијели свијет исти. Али, што дуже живите на једном мјесту, више ће вам се чинити да је свијет само оно што мислите, доживљавате и видите на свом мјесту живота.

Да ли сте слободни или ограничени или ваш дојам о слободи зависи од ваше перцепције и позитивног или негативног става према животу и пословању.

Многи успјешни и познати људи долазе из средина које можемо назвати "ограниченим", док се многи људи могу осјећати спутаним и ограниченим у оним срединама и државама које вриједе као "слободне државе".

Зато постоје људска права. Нико вас не може ограничити у људским правима. Али, та људска права нећете добити аутоматски. Држава, полиција, пореска управа и онда разни други криминалци, учиниће све да вас спријече да остварујете своја људска права.

Основно људско право је право кретања. Али, ви то право у пракси скоро па и немате. Без пасоша, не можете преко границе. Ако и кренете без пасоша, то се сматра преласком границе "на црно", па ће вас и држава и друштво обиљежити негативно, иако сте само практиковали своје људско право кретања и путовања. Ви имате право на кретање и путовање. То право вам државе масовно ускраћују и траже да имате "пасош" иначе вам не дозвољавају прелазак границе. Али, пасош није потребан да практикујете своје људско право. Људи који прелазе границе без пасоша и који се позивају на своја људска права кретања и путовања, често буду ослобођени и тужбе против њих падну у воду.

Ипак, основно људско право кретања и путовања је скоро максимално ограничено и то свуда у свијету. Да ли то значи да себи требамо да ускратимо своје право на путовање и да морамо да слушамо законе који то право намјерно крше?

Да ли чините некоме нешто нажао тиме што путујете?

Да ли сте можда оштетили било кога ако прелазите границу на црно?

Тиме што путујете и крећете се куда желите, не штетите никога и нисте починили криминал. Упркос томе, бићете сматрани криминалцем и могу вас привремено смјестити у затвор, чак и ако оптужбе буду повучене.

Али, оно што ви знате о казнама за прелазак границе на црно у својој држави није ни близу тако у неким другим државама. Ако дођете на црно у Италију, ви сигурно нећете бити кажњени на исти начин како се то ради у Њемачкој. Италија има преко милион људи на црно који живе и раде без ометања. У Италију редовно долазе Африканци и људи из источне Европе. Без пасоша. Без визе. Преко милион људи се пушта да живе и раде јер државни систем није толико строг колико је то случај у Аустрији или Њемачкој. Наравно да многи добију и одређене забране доласка или "изгон из земље". У пракси то може да значи да лице без пасоша може да добије "изгон из земље" за рок од 5 година, преда му се документ у руке и човјека пусте у Италији да сам изађе из земље. Зар то није хумано у односу на Србију, Хрватску, Босну, Њемачку, гдје ће странце одмах ухапсити, смјестити у затворе и практично их депортирати у матичне државе.

Овај примјер слободе кретања и путовања и ограничења путовања са разликама у строгоћи од стране државе је добар примјер који ће вам указати и на друге слободе и ограничења која можете да имате у разним државама.

Офшор компаније пружају одређене слободе и омогућавају вам да користите своја људска права на бољи начин него што то можете да остварујете у властитој држави.

Офшор компаније представљају слободу пословања широм свијета. Офшор компанија је директан одговор фашистичком режиму и ограничавању пословања у многим државама. Међу осталом и у државама као што су Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија, Црна Гора и Македонија. Државе бивше Југославије насљедиле су фашистичке законе из СФРЈ, Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, у којој су само ријетки приватници имали привилегије самосталног пословања.

Комунизам и социјализам је захтијевао да се практично све привредне активности обављају у корист "државе" или у "корист народа", па су тако и све фирме, предузећа, фабрике, биле друштвена својина. Приватницима и приватним власницима компанија прије доласка комунизма, имовина је била комплетно одузета "у име народа" и приватне фирме су практично биле забрањене са изузетком неких малих занатлија, као што су кујунџије, златари и слично.

То вам треба бити довољан доказ, да ако пустите групи криминалаца који се налазе на позицијама "државне владе" да ограниче ваше слободе, онда ће они то и да ураде. Ви се нећете моћи одбранити од воље интерне државне мафије којима је једини циљ отети новац народу у сврху приватног богаћења.

Кориштењем офшор компанија превентивно се можете заштитити од уплитања државне мафије у ваше приватне послове, можете се заштитити од увида у ваше пословне трансакције и можете заштитити свој живот, своје вријеме, свој новац и своју фамилију од државних грабљивица.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Основне карактеристике офшор компаније

Офшор компаније пружају велике предности и слободе у пословању, поготово по питану међународног пословања. Са офшор компанијом се могу куповати некретнине, онда може се трговати валутама на берзи, могу се куповати акције и трговати акцијама на берзи, даље офшор компанија се може користити као јавно предузеће у сврху добивања инвестиција са јавним рекламирањем широм свијета, могу се користити као холдинг компаније у сврху оснивања предузећа у домаћим и страним државама или се могу користити само за чување некретнине, регистрацију пловила на име офшор компаније или једноставно чување и куповину злата или одржавање банковног рачуна.

Ниски трошкови оснивања и регистрације офшор компаније пружају предности које се не могу остварити са домаћим компанијама. И у офшор државама живе људи и предузетници. Они су сретни јер у већини случајева могу да користе исте слободе пословања као и странци. Људи који живе у офшор државама живе боље, једноставније, са мањим трошковима пословања, са много већим слободама пословања и углавном не плаћају порезе. Њихове државе су у већини у напретку и имају развијене туристичке понуде, нуде разне врсте улагања странцима и стандард је на бољем нивоу него у државама бивше Југославије.

Неки такве државе називају банана репуликама или банана државама што је сасвим смијешно ако се узме у обзир колико се посла одвија у таквим државама и колико људи инвестирају у офшор државе.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Које су стварне банана државе?

Такозване банана државе су у стварности слиједеће државе:

Црна Гора, Македонија и Словенија не могу се сврстати у банана државе јер пружају све више слобода и предности својим грађанима.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Карактеристике домаћег предузећа

Домаће компаније, које се оснивају у Србији, Хрватској, Босни, Словенији, Македонији или Црној Гори, имају слиједеће карактеристике:

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Карактеристике офшор компаније

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Брзо оснивање офшор компанија или фондација

Наша фирма THETABIZ S.A. је акционарско друштво које се од 2002. године бави пружањем глобалних пословних услуга. Наше странице су преведене на ваш језик и ми имамо заступнике и овлаштене агенте који пружају подршку нашим клијентима широм свијета.

Некада је важно да се офшор компанија може брзо основати. Када то може бити важно?

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Спремне, већ основане офшор компаније

Спремне офшор компаније су већ регистроване, спремне за кориштење и предају новим власницима. Уколико вам треба већ основана офшор компанија (енгл. aged shelf company) контактирајте нас са вашим захтјевом. Ми не објављујемо називе спремних и већ основаних офшор компанија, већ се морате са нама прво савјетовати о избору државе и врсте компаније, па онда можете добити приједлоге назива већ основаних офшор компанија. На залихи имамо преко 250 разних офшор компанија из разних држава.

{&main::getfee(403,'schedule','hr')}

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Отварање офшор фирме на основу анализе пословне ситуације клијента

Отварање офшор фирме се треба урадити на основу анализе пословне ситуације клијента. Уколико такву анализу нисте урадили сами и немате адвоката који може да вам помогне, врло је вјероватно да ћете направити грешке које вас у будућности могу врло скупо коштати. Већина особа које почну са кориштењем офшор компанија без помоћи пореског савјетника или адвоката или стручњака за офшор компаније, направиће прије или касније сумњиве трансакције које га у властитој држави могу компромитовати. То сигурно не желите да се деси вама.

Анализа пословне ситуације може бити једноставна и проширена. Задатак наше фирме и акционарског друштва THETABIZ S.A. је пружати исправна пословна ријешења на основу пословне ситуације клијента са смислом проширења и побољшања бизниса, живота и будућности. То је племенити задатак који можемо само онда испунити кад нам клијенти одговоре на питања и онда одлуче да досљедно спроводе користе предложене пословне структуре са офшор компанијама.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Питања за клијента у сврху анализе пословне ситуације

Да бисмо схватили вашу пословну ситуацију и сврху пословања, потребно је да нам одговорите на нека уобичајена питања. Чак и кад примимо одговоре, можете да добијете накнадна питања. Одговоре направите уопштено, не морате спомињати своје добављаче или купце и клијенте са називима предузећа или именом и презименом.

Таква анализа ситуације захтијева и одговоре на питања:

Низ горе наведених питања је само примјер на основу каквих информација се може доћи до исправног ријешења за оснивање офшор компаније. Једна америчка компанија ЛЛЦ или Делаwаре ЛЛЦ или Wyоминг Д.О.О. (енгл. Limited Liability Company) се може код нас основати већ за 300 еура, али да ли ће то бити исправно за трговину или пословање које желите да обављате у будућности? Да ли ћете можда са таквом америчком фирмом ЛЛЦ основаној у држави Делаwаре, имати неке ризике? Да ли ћете можда добити инспекције? Да ли ћете имати проблема код отварања рачуна? Код примања Паyпал исплата или код наплате кредитних картица? Да ли је уопште потребно користити Делаwаре као државу гдје ћете имати могуће и 200 долара или више пореза годишње што можда не бисте морали да платите у неким другим америчким државама.

Уколико нисте свјесни да је потребно анализирати пословну ситуацију и на темељу пословне ситуације кренути у исправно отварање офшор фирме, крећете се ризичним путем у којем можете да добијете више проблема, него што сте хтјели на почетку да ријешите.

Идеално је ако знате информације о томе коју офшор државу користити, коју врсту офшор компаније основати и на који начин такву офшор компанију контролирати и како управљати с њом на исправан начин.

Исправне информације и исправно ријешење ћете добити кад нам пошаљете одговоре на горе постављена питања. Наше савјетовање може да буде доста различито од онога што сте сами већ замислили. Немојте се изненадити. Не постављамо све информације на Интернет.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Смијем ли користити офшор компаније? Је ли законито?

Отварање офшор компаније је 100% законито. Без обзира шта вам неко може рећи, свако смије, може и боље је да користи офшор компаније. Офшор компанија служи као виртуелни пријатељ и може се користити у пословне и у приватне сврхе. Једна добра сврха офшор компаније је одржавање рачуна код банке. Такав рачун, на име офшор компаније, постаје недоступан држави, пореској управи, повјериоцима и другим финансијским грабљивцима.

Отварање офшор компаније се мора пажљиво планирати, онда је потребно разумјети инструкције кориштења и примјене офшор компанија и онда такве инструкције у односу на властиту пословну или животну ситуацију треба досљедно спроводити.

Сасвим је погрешно очекивати да се отварањем неке офшор компаније могу ријешити сви проблеми. Превише имамо плагијатора на Интернету, тако да свако може да копира Интернет страница и нуди услуге оснивања компанија, али то може бити врло далеко од стварног пословног ријешења које је потребно једном предузетнику.

Толико пута се сусрећемо са ситуацијама гдје нам се предузетници јављају јер њихова офшор структура није била довољно добро постављена.

Трговина између било којих фирми које су законито основане је исто тако законита. Али, у неким државама, незгодно је користити властиту офшор фирму за директно пословање са властитом фирмом у својој држави. То је банална грешка коју неки корисник офшор компаније може да направи.

Директно смањивање пореске основице кориштењем властите офшор компаније је наравно могуће и оствариво је, али се то не може радити са било којом врстом офшор компаније и на било који начин.

Потребно је пажљиво планирати трансакције са офшор компанијама, посебно трансакције са особама или предузећима у властитој држави или трансакције са властитим предузећем.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Тероризирање домаћих предузетника

Банана државе као што су Србија, Хрватска и друге европске државе, тероризирају домаће предузетнике стварајући неугодно атмосферу у медијима, не би ли застрашили своје грађане да користе и улажу у страна предузећа и користе се офшор компанијама. Тако можете да чујете за појмове као "офшор леакс" или "попис офшор зона" или "црна листа јурисдикција са преференцијалним пореским системом" или "утаја пореза" и сличне појмове који се користе да би се "утјерао страх" предузетницима. Утјеравање страха је незаконито и неуставно. Сви предузетници имају слободу пословања, па тако и слободу улагања у друге државе. Ако странци имају слободу улагања у властиту државу, тако и домаћи предузетници имају слободу улагања у стране државе. Улагање значи кориштење страних компанија, па тако и офшор компанија.

Сакривање вриједности имовине које неко оствари у иностранву или коју неко оствари у властитој држави је сасвим законито, нормално и легитимно. Нико не жели да се зна гдје и колико новца чува, гдје му се налази злато, у којем сефу држи дијаманте, акције или друге вриједности.

Сакривање властите имовине од ризика или било каквих напада је законито и препоручљиво. Сакривање имовине није криминал. Криминал чине кривична дјела која су дефинисана у законима. Још ни у једном закону није дефинисано да грађани морају да кажу колико тачно новца имају, на којим рачунима, којим се новцем на име других особа користе или које офшор компаније користе у иностранству.

Сакривање информација о властитој имовини је увијек било саставни дио људских права.

Самим тим што неко има офшор компанију у инострантву не чини још никакав порески прекршај. На крају крајева, офшор компаније су законито основане. Државе се међусобно признају. Ми не говоримо о оснивању криминалних организација. Говоримо о кориштењу предузећа законито основаним у другим државама. Порез на добит у Хрватској је 20% и у Србији је то 15%. Док је у Босни само 10%. Неки међународни предузетник не мора да користи хрватску или србијанску пословну надлежност, јер може да се одлучи да отвори фирму у Босни и да на име такве фирме оствари 5% до 10% више добити годишње. Шта је у томе лоше? Људи се тероризирају у јавности од стране државних грабљивица као да су офшор компаније нешто незаконито. Тиме могу да спријече само наивне предузетнике. Бесмислене изјаве о офшор компанијама у медијима су показатељ колико држава упражњава фашистички начин економије. Да ли можда мислите да је Ирска економија блесавија од хрватске или србијанске, гдје се плаћа само 12,5% пореза на добит? Да није можда Ирска, нека банана држава?

Своје предузетнике, Хрватска и Србија, не само да опорезују са високом стопом од 15% до 20%, већ више ни баке не могу изаћи на улицу да продају неколико јаја, поврћа или сира. Оно што никад није било забрањено у Европској заједници и што се увијек подржавало, као рецимо, продаја властитих пољопривредних производа, забрањује се у Хрватској и Србији. Немаш регистровану радњу? Марш са улице и ево ти казна!

Шта ако сте направили 200,000 еура добити у тој години и намјеравате слиједеће године да направите можда и дупло више, а послујете са иностранством... Па, зашто не бисте рецимо користили фирму у Босни или у некој другој офшор држави. Босна се рецимо не рачуна као "офшор". Али, на 200,000 еура добити, у Босни ћете имати 20,000 еура више у свом џепу. Одржавање фирме у Босни може да кошта више него одржавање офшор компаније, можда 3000-5000 еура годишње минимално. Али, боље је зарадити 15000 еура више кориштењем фирме у Босни, него кориштењем фирме у Хрватској или Србији.

Предузетници су слободни и могу користити финансијске услуге и слободе пословања у другим државама. Кориштење и примјена офшор компанија је законита. Јасно је да је боље за предузетника да користи офшор компаније на такав начин да то буде у складу и са домаћим законима. Зато је и написан овај чланак. Али, принцип је исти, државе се међусобно признају и предузетници смију и имају право да улажу у страна предузећа и да користе офшор компаније.

Ту се не смије паушално осуђивати власнике офшор компанија само зато што су они уложили у стране државе и тамо чувају новац. То није забрањено. А, питајте се мало зашто се то дешава? Да није можа ради неугодне пословне атмосфере у Хрватској или Србији?

Сасвим је легитимно и законито:

Оно што није легално је прикривати ону пореску основицу која се требала пријавити. Али, уколико таква офшор добит не спада у пореску основицу, онда је ствар легална и законита. И ако своје офшор пословање и офшор компаније исправно користите, ваша пореска основица ће дефинитивно бити смањена. Законито.

Плаћање пореза у вашој држави не чини Вас патриотом. Људи који вас у то увјеравају, само су на страни отимача и вјероватно имају породичне чланове у државним управама. Они се боје за живот јер њихов живот овиси од тога колико ће новца да се отме поштеним грађанима.

У држави треба да дође до пореских смањења, а то је јавно познато да побољшава привреду и уношење капитала у државу. Корисници офшор компанија су праве патриоте јер на тај начин чувају себе, своју имовину и могу у властиту државу да уложе више него што се мисли. Па, знамо то врло добро из искуства. Капитал остаје само привремено вани. Све се враћа назад у земљу. Граде се куће, праве се нови погони, офшор добит се реинвестира. Порез се није платио можда онолико колико би неки фашистички режим хтио, али се праве нова радна мјеста од тог новца, мање се троши социјалне помоћи, људи имају више од живота. Онда кад се смање пореска оптерећења, неће ни бити потребе за офшор компанијама, зар не?

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Ofšor kompanije i pranje novca

Прање новца се често повезује у медијима са офшор компанијама. Али, баш је супротно истинито. Прање новца је у великој мјери онемогућено офшор компанијама, а највише се обавља са домаћим предузећима. Прање новца значи да се илегално стечени новац доводи у законите токове.

Погрешно је говорити да се офшор компаније користе за прање новца. Такву црну пропаганду раде обично домаћи пропали или корумпирани политичари који су у стварности умијешани у прање новца у властитој држави. Кроз пропаганду против офшор компанија покушавају да скрену пажњу на стране компаније.

Криминалци који желе да перу новац то могу радити и без офшор компанија. Они то ионако већ раде. Новац се прао и прије него што су офшор компаније законито настале. Морамо нагласти да прање новца значи увођење новца у законите токове. Такво "увођење" новца се баш највише обавља путем домаћих предузећа основаних у властитој држави, путем ресторана, хотела, касина, продаје умјетности, антиквитета и других домаћих дјелатности.

Понуда нашег акционарског друштва своди се на заштиту законитог пословања бизнисмена којима је приватност и њихова имовина од значаја. Криминалци се ионако већ служе разним методама и њима нису потребне офшор компаније да би "остали анонимни" или на други начин сакрили своју имовину. Сасвим је логично и праведно да такве методе чувања властите имовине могу добити и обични људи.

Прање новца конкретно треба да има слиједећа обиљежја:

Новац који се налази на рачуну офшор компаније још није опран и у већини случајева не мора да буде опран, јер је законито остварен. Људи који користе офшор компаније често бјеже од строгих закона у властитој држави и користе слободније законе у другој држави. У том принципу пословања нема ништа незаконито. Само кад се новац жели пребацити на своје име, у власништво физичког лица, па се не направе пореске пријаве, може се рећи да то физичко лице крши законе.

Офшор компаније се могу користити да се замагли ситуација о стварном поријеклу новца, то је истина. Али, већина трансакција са којима се у стварности пере новац обавља се преко домаћих предузећа, а не преко офшор компанија.

Поента неке ускоро пропале државе што прави црну пропаганду против офшор компанија није безазлена чињеница да се новац преко офшор компаније и не може прати, већ што се у таквој држави налази група мафијаша, крадљиваца, који покушавају на све начине да оптерете успјешног домаћег предузетника који инвестира или остварује приходе у страним предузећима. То је чиста дискриминација и равно је комунизму.

Свако има право да користи офшор компаније, да остварује приходе користећи страна предузећа и да на име тих предузећа чува новац и другу имовину.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Заштита имовине и сврха за офшор компаније

Заштита имовине је главна сврха за кориштење офшор компанија. Шта то значи заштита имовине? Ако већ не знате инстиктивно, објаснићемо вам то на примјерима:

Горња два примјера заштите имовине су довољна да схватите шта се са тим мисли. Ако мислимо даље на имовину као што су некретнине, куће, станови, земљишта, па онда акције, удјели у предузећима, па потраживања, онда улагање у злато, златници, златне полуге, дијаманти веће вриједности, онда предузећа, пловила, возила, машине, погони, све је то имовина коју је потребно заштитити.

Заштита имовине (енгл. asset protection) је метода и досљедно спровођење методе у сврху заштите имовине од завидних и љубоморних особа, финансијских грабљивица и од ризичних ситуација.

Да ли се може имовина заштитити од пореза? У многим случајевима да! Таква заштита треба бити законита, иначе не представља стварну заштиту.

На примјер, пренос некретнине на предузеће може да се обави без плаћања пореза, а пренос акција или удјела у неком предузећу исто тако, па онда нови власник предузећа индиректно посједује и некретнину. На тај начин се аутоматски уштедио порез на некретнине. Да, заштита имовине се односи и на порезе. Ви можете и требате да се заштитите од свих врста пореза, царине и других трошкова.

Управо зато постоје офшор компаније као протутежа домаћим предузећима у којима такву заштиту не можете да уживате.

Заштита имовине се остварује кроз планирање, онда успостављање офшор структуре и њено досљедно спровођење у пракси.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Примјена и кориштење офшор компаније

Примјена офшор компаније је свестрана. Пошто офшор компаније не морају да запосле људе нити морају да имају пословни простор нити трошкове књиговодства, одржавање таквих компанија кошта минимално у поређењу са домаћим предузећима.

Офшор компанија за одвајање ризика

Одвајање ризика је појам заштите имовине и спроводи се тако што се имовина разних врста предаје у власништво офшор компаније. Одвајањем ризика и одвајањем разне имовине на име одвојених офшор компанија постиже се максимална заштита за власнике или кориснике таквих компанија, уједно се може постићи смањење пореза и заштита од банкрота или финансијских грабљивица као што су држава, пореска управа, банке, адвокати и завидни и љубоморни људи.

Примјери одвајања ризика

Одвајање ризика се постиже на разне начине, ево неколико примјера:

Офшор компанија за заштиту некретнине

Заштита некретнине је један од главних разлога кориштења и примјене офшор компанија. Некретнине се могу у офшор компанију ињету без пореза на некретнине, јер то може да представља улагање у ново предузеће.

На примјер неки власник или корисник офшор компаније из Србије, може своје некретнине у Хрватској, Србији, Босни, Словенији или другим државама да стави у власништво офшор компаније. На тај начин некретнина постаје заштићена од било каквих тужби према власнику. Држави, пореској управи и другим финансијским грабљивцима постаје немогуће да туже офшор компанију у којој не могу доказати ко је стварни власник, а чак и да докажу, не би могли да отму власништво такве компаније. Некретнине које се налазе на име офшор компаније, могу се без пореза на некретнине прењети на новог власника самом трансакцијом акција у офшор компанији, јер ко је власник офшор компаније, постаје тако и индиректни власник или корисник такве некретнине. Чак и ако је власник као физичка особа пред банкротом, он може да буде корисник офшор компаније којој припадају високе вриједности некретнина, новца, злата, пловила, возила или машина и друге врсте имовине или вриједности.

Офшор компанија за чување интелектуалне својине

Регистрација заштитног знака или регистрација патента може се урадити на име офшор компаније која се оснива само у такву сврху. Уколико желите да продате такав заштитни знак или патент, можете да продате комплетну офшор компанију. Таква трансакција може бити и готовинска транскација и може се обавити у једном дану. Даље, патенте и заштитне знакове можете да наплаћујете путем лиценце и директно на рачун офшор компаније.

Регистровање заштитног знака можемо обавити брзином за вас у многим државама. Оснивање офшор компаније се може урадити чак и у року од пет минута или можемо да вам понудимо једну од 25,000 већ основаних офшор компанија.

Заштитне знакове региструјемо за наше клијенте и њихове офшор компаније у слиједећим државама:

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Офшор компанија за смањење пореза

Смањење пореза је можда главни разлог кориштења офшор компанија. Постоји много начина како се порези могу смањити примјеном офшор компанија.

Порези се могу смањити на много начина кориштењем офшор компаније или офшор структуре таквих компанија. Од државе предузетника или стварног власника офшор компаније зависи на који се начин могу смањити порези тако да то не буде оптерећење или на штету или било какве ризике таквом власнику.

Потребно је промијенити начине размишљања са домаћег начина размишљања на један глобални и међународни начин размишљања. Неки трговац са домаћим предузећем не може да размишља као трговац са искуством из међународног начина пословања.

Роба из Кине се не мора увести у властиту државу да би се продавала коначним купцима. То је основни начин смањења пореза кроз кориштење офшор компаније. Роба се може директно продавати купцима, слати директно од добављача у име офшор компаније. На тај начин се штеде трошкови транспорта такве робе у властиту државу, даље, штеди се царина, ПДВ по увозу робе и онда трошкови испоруке и могуће и порез на добит код продаје такве робе.

Смањење пореза и олакшице се могу добити на много разних начина:

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Офшор компанија за улагање у злато

Улагање у злато се може обављати и преко офшор компаније. То је можда најбољи начин ако желите да се ваша имовина не може пратити, јер злато није на банковном рачуну. Банковни рачуни се прате, може се видјети са ким су урађене трансакције и колико новца нека компанија има код себе. Даље, већина држава нуди одређене гаранције депозита на суме на банковном рачуну. У случају пропасти банке или државе, онда власници тих рачуна могу да добију гаранцију од државе у одређеном износу. Те гаранције су у Европској заједници обично не веће од €100,000. То представља нешто око 3 килограма злата. Уколико се злато чува у банковном сефу на име офшор компаније, сума може да буде неограничена, можете у сефу да чувате и 100 или 500 килограма злата. То злато се врло јефтино осигурава, јер су такви сефови максимално осигурани. На тај начин се имовина може чувати без уплитања од стране било које државе, па чак ни банка гдје се злато чува не може да зна колико се злата ту чува. Власништво злата може да буде на име офшор компаније.

Злато се може и купити приватно и анонимно, без показивања личне карте. Онда се могу разматрати друге врсте кориштења офшор компаније за улагање у злато, као рецимо:

Америчка компанија као офшор компанија

Иако је то мање познато, америчке компаније се могу користити слично као и офшор компаније.

Та чињеница сама по себи представља врло сличну ситуацију као и кад се користе офшор компаније. Уколико бизнисмену таква ситуација пословања одговара и уколико не мора да наплаћује унутар Америке (С.А.Д.), онда добива имиџ "Америке" док уједно избјегава 100% пореза на добит и било којих других пореза које оствари преко такве компаније.

Америчка ЛЛЦ компанија у Неw Yорк-у

Оснивање фирме у Неw Yорку, као и у другим С.А.Д. државама наплаћујемо у 3 пакета:

New York

За разлику од свих других УС држава, уколико у Неw Yорку оснивате ЛЛЦ предузеће (које нема порезе на приходе изван С.А.Д), плаћа се посебна накнада неким новинама зависно од округа гдје се предузеће регистрира. То се зове обавеза објављивања компаније (енгл. <спан ланг="ен">публицатион реqуиремент</спан>), значи ЛЛЦ компанија мора да се огласи да постоји у неким Неw Yорк новинама које одреди администратор код државе. То су додатни трошкови, који износе од 400-500 долара до 800 или више долара. То је у правилу мали оглас који каже да је фирма основана. То је потребно само у Неw Yорк-у, док у другим државама то није потребно.

Такав оглас изгледа овако:

NOTICE OF FORMATION of My Company, LLC. Article of Organization filed with the Secretary of State of NY (SSNY) on 01/09/13. Office location: NY County. SSNY has been designated as agent upon whom process against it may be served. The Post Office address to which the SSNY shall mail a copy of any process against the LLC served upon him is C/O the LLC 111 W. 45th Street. N.Y., N.Y., 10001. Date of Dissolution: 12/31/2016. Purpose of LLC: to engage in any lawful act or activity. Street address of Principal Business location is: 312 5th Avenue, N.Y., N.Y., 10011.

Кориштењем америчке Неw Yорк компаније постиже се максималан пословни имиџ и компаније у стварности не може да се сврста као "офшор" што код банака и држава пружа одређену врсту повећаног повјерења.

Акционарско друштво у Америци (енгл. Corporation) може да послује са цијелим свијетом и плаћа почетни порез од 15% на добит, зависно од стопе укупне добити.

Друштво са ограниченом одговорношћу у Америци или (енгл. LLC) компанија може да послује са цијелим свијетом, али ако послује са Америком, порез на ту добит, у многим случајевима износи 35% и мора се задржавати прије сваке исплате. Власник компаније је дужан да задржава резерве у сврху наплате таквог пореза.

Премјештање надлежности из једне у другу државу

Овај наш wебсите се зове офшор компаније, али у ствари би се требао звати нешто као слобода пословања или заштита од властите државе. Јер то је о чему се ради кад се користе офшор компаније, добивате слободу пословања и заштиту од властите државе.

Код планирања офшор структуре и офшор пословања, ради се на томе да се премјести надлежност из државе гдје можете бити на било који начин угрожени у државу гдје ћете бити заштићени и гдје можете добити слободе пословања и живота. Такве државе постоје.

Да бисте премјестили надлежности из своје државе у другу, није потребно путовати. Али, уколико путујете или уколико се и физички премјестите у такве државе, можете да остварите максималне пословне и животне предности. Да, ви можете у једној великој мјери да постанете слободнији.

У мањем или већем обиму вам је премјештање надлежности већ познато, само што можда нисте размишљали на такав начин.

Ако сте било када размишљали о томе да "држите кућу на име рођака" или да "отворите рачун на име оца или мајке" или да "примате новац на име пријатеља у Њемачкој" или да "чувате пловило на име фирме", у свим тим случајевима сте размишљали и користили "премјештање надлежности" са вас као физичког лица на неко друго физичко лице или правно лице или у другу државу.

У овом послу планирања офшор структура, ми се првенствено бавимо планирањем премјештања надлежности са вас као физичког лица на правна лица, друга физичка лица и друге државе.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Методе премјештања надлежности

Методе премјештања надлежности које се користе код планирања заштите имовине, живота и бизниса и планирања офшор структуре кроз кориштење офшор компанија су слиједеће:

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Структуре офшор пословања

Постоје разни начини кориштења и примјене офшор компанија, па се тако менаџмент, управљање, власничка структура, па разне офшор компаније, планирање и стратегија примјене офшор компанија се назива офшор структурама.

Неке од структура офшор пословања које су овде наведене су искључива идеја и адвокатске услуге које смо ми дизајнирали и планирали.

Унакрсно пословање℠

Ми пружамо услуге припреме, планирања и оснивања офшор структуре по називу унакрсно пословање℠. Унакрсно пословање℠ је заштитни знак нашег акционарског друштва THETABIZ S.A. и других овлаштених фирми и не може се користити без наше дозволе.

Унакрсно пословање℠ се укратко односи на оснивање, менажмент, одржавање и контролу двије или више офшор компанија које су међусобно повезане и које се међусобно и унакрсно помажу како код продаје, тако и код смањења порезних обавеза.

Узмимо у обзир слиједеће врсте предузећа у Америци и Великој Британији:

Немојте помијешати ову врсту компаније са ЛЛП или Лимитед Лиабилитy Партнерсхип нити са ЛТД или ЛИМИТЕД или Д.О.О. у Великој Британији. Овде се говори искључиво о ЛП или ЛИМИТЕД ПАРТНЕРСХИП или командитном друштву основаном у Великој Британији.

Ако узмемо у обзир горе двије врсте компанија које могу без пореза, без предавања извјештаја и са врло ниским трошковима годишњег одржавања да обављају трансакције, онда се комбинацијом тих компанија може планирати, основати и спровести унакрсна структура офшор пословања℠.

Унакрсна структура офшор пословања℠ се укратко спроводи на слиједећи начин:

Оснивање и комплетна подршка за унакрсно пословање℠ може се остварити већ са цијеном оснивања од €1200 преко wебсите-а Thetaworld® пословне услуге ili офшор твртка. Додатне услуге као директорство, управљање, додатне услуге анонимности или преузимање некретнина, других предузећа и наступање у вашој властитој држави могу имати посебне и додатне цијене.

Офшор компанија за продају и наплату путем Интернета

Онда кад не можете у својој држави да равноправно са Американцима или грађанима Европске заједнице продајете робу или услуге и наплаћујете ту робу или услуге путем Интернета, може се основати једно или више предузећа првенствено у сврху наплате и кориштења банкарских трансакција у иностранству као и за кориштење Паyпал наплате и отварање Паyпал рачуна.

Власник компаније може да добије:

Уколико се жели пословати са компанијом из Велике Британије, можемо да понудимо оснивање фирме у Великој Британији за €600 и онда отварање рачуна у Великој Британији. За отварање рачуна у Великој Британији у сврху исплата са Паyпал-а, потребно је да власник уради једно од слиједећег:

Десетминутна офшор компанија℠

Десетминутна офшор компанија℠ је наша услуга код које можемо у року од 10 минута да реализујемо све што је потрбено за [исплате са Паyпал-а][Паyонеер] и пословање унутар Америке.

Пословање ће бити ослобођено пореза само ако приходи долазе изван Америке.

Такве фирме за наплату путем Интернета можемо да оснујемо за вас практично у неколико сати радног времена, некад је могуће и у року од 10 минута. Да, у року од 10 минута, можете да имате потврђен УС банковни рачун који може примити новац исплаћен са Паyпал рачуна и уједно можете да добијете и правно лице, фирму основану у Америци, на чије име онда можете пословати широм свијета.

Десетминутна офшор компанија℠ се оснива већ за €300 и не садржи документе за међународне банковне рачуне, већ добива одмах УС банковни рачун. Сви додатни документи и подршка се плаћају посебно и одвојено.

Вишеструке компаније за наплату и исплату са Паyпал-а

Клијентима који имају ризичне послове, можемо понудити вишеструке компаније за наплату и исплату Paypal рачуна и исплате од других америчких фирми и сервиса као што су разни програми из рекламирања, маркетинга, као што је Амазон или Гоогле Адсене.

Наш клијент наручује више разних компанија које се могу основати и накнадно или по жељи клијента. Већ унапријед му се шаље одређени број MasterCard картица у сврху исплата са Паyпал-а. Код сваког активирања нове фирме, клијент аутоматски добије и могућност [исплате са Паyпал-а][Паyонеер].

Агенти и заступници као и наши директни клијенти могу да користе овакве начине оснивања фирми онда кад је потребно исплатити веће суме или наплаћивати разне услуге и робу преко више разних фирми.

Оснивање фирме може да кошта само €300, зависно од услуга анонимности може се завршити у кратком року.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Офшор банкарство

Офшор банкарство је кориштење банака у сврху заштите имовине, живота и породице. Офшор банкарство се обично обавља у страним државама, али се може практично користити и у властитој држави, све зависи од информација које корисник офшор банкарства познаје или зна да користи. Чак и у властитој држави се може осигурати новац код банака на такав начин да не може постати предмет тужбе или да се такав новац не може повезати са корисником офшор компаније која одржава такве рачуне.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

С.А.Д банковни рачун и исплата новца са Паyпал-а

За многе компаније и приватне особе које користе Паyпал рачун, постоји и одређена потреба за [исплатом тог новца][Паyонеер] са Паyпал-а при чему Паyпал често тражи ["У.С. банковни рачун"][Паyонеер] или [банковни рачун у Америци][Паyонеер]. Једно од брзих ријешења која се нуде предузетницима, посебно предузетницима који користе С.А.Д. компаније слично као офшор компаније је [Паyонеер][] [препаид банковна картица][Паyонеер] обично издата под брендом [MasterCard][Паyонеер]. Оваква картица уједно пружа и [јединствени број С.А.Д. банковног рачуна][Паyонеер], што значи да се Паyпал новац, па онда зараде са Цлицкбанк-а или Амазона, могу директно и једноставно пребацити на такву [препаид картицу][Паyонеер].

То је једно од доста анонимних ријешења за [исплате новца][Паyонеер] из добити која се остварује путем Интернета.

Уколико неки клијенти желе да добију стварни банковни рачун у Америци, могу нам се обратити за такво професионално ријешење које се може добити и без доласка у Америку.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Офшор државе

Држава Хрватска је својим банкама и у својим законима и правилима одредила које су то офшор државе, па су издали такозвани попис офшор зона или попис офшор земаља у којима се и одређене државе које нису офшор тако и даље третирају. То је државни начин дискриминације и кршење међународних уговора све у сврху отимачине новца од властитих грађана и властитих предузетника.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Попис офшор зона или попис офшор земаља

Овде можемо представити попис офшор зона које је Хрватска прописала још 2007. године и уједно копирала из држава као што су Италија, јер фашистичке државе копирају једна од друге фашистичке методе дискриминације предузетника, а онда је Србија 2012. године направила "црну листу" јурисдикција са преференцијалним пореским системом, објављујући то у Сл. гласнику РС бр. 122/2012, при чему се може видјети да су дословце копирали хрватски попис офшор зона у своје законе, при томе, не обазирући се на то да ће предузетнике у својој држави оптеретити и неуставно им по том основу отимати новац и профите.

Нема памети ни код којег псеудо "стручњака" који је састављао овај попис. Само ће искрени и поштени предузетници бити оштећени оваквим црним листама, јер ће платити некоме из ових држава за услуге и мислећи да то може да одбије од пореза, добиће још веће порезе да плате. Значи, црне листе су само за наивне. Хај'мо рећи, за будале, јер ако књиговођа зна за ову црну листу, онда ће препоручити предузетнику да такве рачуне уопште и не пријављује као трошак фирме, јер ће га то испасти јефтиније него да пријављује као трошак фирме и да при томе плаћа већи порез него што би иначе платио да је трошкове направио у својој земљи. То је максимална лудост и доказ државног фашизма у Србији и Хрватској.

Жутим словима су написани називи држава које НИСУ уврштене у црну листу Хрватске или Србије, што доказује да у тим банана државама, као што је банана држава Хрватска или банана држава Србија, раде неспособни економисти и неспособни политичари који ће једну или другу офшор државу намјерно изоставити из листе јер подмићени политичари и државници имају своје офшор компаније у таквим државама и морају оставити себи одређене рупе у законима за искориштавање офшор компанија. Други разлози за изостављање из црне листе могу бити једноставно глупост и непознавање географије и пореских система у другим државама, а још важнији разлог могу бити међудржавни односи са којом би таква дискриминација направила политичку и привредну штету. То даље значи и да су листе направљене само за наивне, неинформисане особе, које скоро сигурно неће користити офшор компаније да смање своју пореску основицу, већ ће вјероватно платити за неке услуге фирмама у тим офшор државама и онда бити неугодно изненађени кад открију да морају да плате више пореза него што је прописано. Ми овде не заговарамо израде таквих црних листа, али кад постоји црна листа, онда постоји и бијела, па се може изабрати исправна офшор компанија зависно од ситуације коју жели да постигне. На примјер, уколико неко жели да смањи пореску основицу у Србији, може слободно да користи такве офшор компаније код којих неће бити пореза по одбитку. Исто вриједи за Хрватску, наплатом од исправно изабране офшор компаније, могу се смањити пореске основице у Хрватској у великом омјеру, рецимо 10% до 90% или више је сасвим нормално и могуће спровести са хрватским тврткама. Даље, НИЈЕ МОГУЋЕ направити дискриминирајуће законе до те мјере да се домаћим предузетницима направи толика штета да практично не могу да послују слободно са иностранством. Зато ће кориштење и примјена офшор компанија увијек бити могућа, без обзира на било какве црне листе неспособних и корумпираних економиста и политичара, све са сврхом отимања у име народа.

Popis ofšor zona (Hrvatska) Lista jurisdikcija sa preferencijalnim poreskim sistemom (Srbija)
Andora (engl. Andorra) Andora (engl. Andorra)
Angvila (engl. Anguilla) Angvila (engl. Anguilla)
Antigva i Barbuga (engl. Antigua and Barbuda) Antigva i Barbuga (engl. Antigua and Barbuda)
Aruba, Holandski Antili (engl. Aruba, Netherlands Antilles or Dutch Antilles) Aruba, Holandski Antili (engl. Aruba, Netherlands Antilles or Dutch Antilles)
Bahami (engl. Bahamas) Bahami (engl. Bahamas)
Bahrein (engl. Bahrain) Bahrein (engl. Bahrain)
Barbados Barbados
Belize Belize
Bermudi (engl. Bermuda) Bermuda (engl. Bermuda)
Britanska djevičanska ostrva (engl. British Virgin Islands) Britanska djevičanska ostrva (engl. British Virgin Islands)
Kajmanska ostrva (engl. Cayman Islands) Kajmanska ostrva (engl. Cayman Islands)
Božićno ostrvo Božićno ostrvo (engl. Christmas Island)
Kukova ostrva Kukova ostrva (engl. Cook Islands)
Dominika (engl. Dominica) Dominikanska Republika (engl. Dominican Republic)
Folklandska ostrva Folklandska ostrva (engl. Falkland Islands)
Fidži Fidži (engl. Fiji)
Gibraltar Gibraltar
Grenada (engl. Grenada Island) Grenada (engl. Grenada Island)
Gvam Gvam (engl. Guam)
Britanska kanalska ostrva Alderni, Gernzi, Džernzi, Sark (engl. Alderney, Guernsey, Jersey, Sark) Gernzi (engl. Guernsey)
Gvajana Gvajana (engl. Guyana)
Hong Kong Hong Kong
Ostrvo Men (engl. Isle of Man) Ostrvo Men (engl. Isle of Man)
Britanska kanalska ostrva Alderni, Gernzi, Džernzi, Sark (engl. Alderney, Guernsey, Jersey, Sark) Džerzi (engl. Jersey)
Kipar (engl. Cyprus) Kipar
Kjurasao (engl. Curacao) Kjurasao
Liberija (engl. Liberia) Liberija (engl. Liberia)
Lihtenštajn (engl. Liechtenstein) Lihtenštajn (engl. Liechtenstein)
Makao (engl. Macau) Makao (engl. Macau)
Maldivi Maldivi (engl. Maldives)
Maršalska ostrva (engl. Marshall Islands) Maršalska ostrva (engl. Marshall Islands)
Mauricijus (engl. Mauritius) Mauricijus (engl. Mauritius)
Monako (engl. Monaco) Monako (engl. Monaco)
Monserat Monserat (engl. Montserrat)
Nauru Nauru
Bonejr, Holandski Antili (engl. Bonaire) Holandski Antili (engl. Bonaire)
Niue Niue
Normandska ostrva Normandska ostrva (engl. Normand Isles)
Palau Palau
Panama (engl. Republic of Panama) Panama (engl. Republic of Panama)
Sveti Kristofor i Nevis (engl. St. Kitts and Nevis) Sveti Kits i Nevis (engl. St. Kitts and Nevis)
Sveta Lucija (engl. St. Lucia) Sveta Lucija (engl. St. Lucia)
Sveti Vincent i Grenadini (engl. St. Vincent and Grenadines) Sveti Vinsent i Grenadini (engl. St. Vincent and Grenadines)
Zapadna Samoa (engl. West Samoa) Zapadna Samoa
Samoa Samoa (engl. Samoa)
San Marino San Marino
Sejšeli (engl. Seychelles) Sejšeli (engl. Seychelles)
Solomonska ostrva Solomonska ostrva (engl. Solomon Islands)
Tonga Tonga
Trinidad i Tobago Trinidad i Tobago (engl. Trinidad and Tobago)
Ostrva Turks i Kajkos (engl. Turks and Caicos Islands) Ostrva Turks i Kaikos (engl. Turks and Caicos Islands)
Tuvalu (engl. Tuwalu) Tuvalu (engl. Tuwalu)
Devičanska ostrva S.A.D. Devičanska ostrva S.A.D. (engl. US Virgin Islands)
Vanuatu Vanuatu
Zelenortska republika (engl. Cape Verde) Zelenortska republika
Delaver, S.A.D. (engl. Delaware) Delaver
Nevada, S.A.D. Nevada
Vajoming, S.A.D. (engl. Wyoming) Vajoming
Ujedinjeni Arapski Emirati (engl. United Arab Emirates) Ujedinjeni Arapski Emirati
Egipat (engl. Egypt) Egipat
Filipini (engl. Philippines) Filipini
Gvatemala (engl. Guatemala) Gvatemala
Indonezija (engl. Indonesia) Indonezija
Kostarika (engl. Costa Rica) Kostarika
Labuan (Malezija) Labuan
Libanon (engl. Lebanon) Libanon
Madeira (Portugal) Madeira
Malta Malta
Sjeverna Marijanska Ostrva (engl. Northern Mariana Islands) Sjeverna Marijanska Ostrva
Mijanmar (Burma) (engl. Myanmar) Mijanmar
Nigerija (engl. Nigeria) Nigerija
Singapur (engl. Singapore) Singapur

Наравно, постоје државе које нису ни на једној нити на другој црној листи и путем којих се сасвим легално, законито, може преусмјерити добит из Хрватске или Србије на такву офшор државу.

Израдом црних листа, фашистичке државе као што су Хрватска, Србија, Њемачка, Италија, Француска, прави се негативна атмосфера и оставља се дојам домаћим предузетницима да је кориштење офшор компанија евентуално незаконито. Ништа није далеко од истине. Свако има право да користи офшор компаније. Наравно, ако се жели остати заштићен од тужби, примјена и кориштење офшор компанија мора бити законита. Кад кажемо "законито" онда мислимо да такво кориштење офшор компаније треба бити законито и у држави предузетника, тј. стварног власника или корисника такве офшор компаније.

Наравно да постоје и разне друге офшор зоне и државе у којима се могу правити офшор трансакције. Нити Хрватска, нити Србија, нити Словенија, Њемачка, Италија, Француска, Америка, не могу ништа да учине са спријече пословање са офшор компанија. Офшор пословање и кориштење офшор компанија је законито. Иначе, не би компаније биле регистроване. Офшор компаније су предузећа као и свака друга. Пружају више слободе пословања предузетницима који их користе. Знаћете да се налазите у фашистичкој држави уколико ваша држава прави дискриминацију према офшор компанијама и покушава да вам направи проблеме по том питању. Исто тако, попис офшор зона је добар знак да требате да кренете у израду офшор структуре, јер данас ће вам држава само "пратити трансакције", сутра ће вам доћи са митраљезима пред врата и отети све што сте тешко зарадили током живота. Да, то се дешавало и понавља се стално кроз историју у задњих 100 година.

Врло популарне офшор зоне или офшор земље као што су Нови Зеланд (енгл. New Zealand) у којима се могу направити идеалне офшор структуре, чак и нису на овом списку. То да се Словачка (енгл. Slovakia) може користити за идеалне холдинг структуре и примање новца из офшор држава, то није на том списку офшор зона. Нити једна држава не може спријечити исправно израђене офшор структуре. Хвала Богу да се не налазимо у једној држави која се зове Планета Земља и да имамо могућности кориштења страних држава, страних компанија, офшор компанија и офшор банкарства.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Земље за праћење

Земље за праћење представљају списак држава које се прате у Хрватској и другим државама кад се раде трансакције са тим државама. Хрватска фашистичка држава ставља и сасвим нормалне државе на такву листу што представља директну дискриминацију Европске заједнице и свих закона Европске заједнице о слободи пословања.

Листа земаља за праћење у Хрватској је слиједећа:

Израдом "црних листа" Хрватска не постиже ништа осим да докаже у којој мјери је то банана република. Потлачивањем својих грађана и онемогућавањем пословања и слобода пословања у Хрватској, грађани све више користе офшор компаније. То знамо из искуства, јер ми на крају крајева оснивамо офшор компаније од 2002. за грађане Хрватске, Србије, Босне и грађане цијелог свијета.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Бијела листа офшор држава

Попис офшор зона или попис земаља за праћење аутоматски прави и бијелу листу офшор држава. Уколико не желите да ваша офшор компанија буде сврстана у офшор зоне обратите нам се, представите своју пословну ситуацију и можете добити ријешења за која нисте сумњали да могу да постоје.

Државни фашистички апарати који желе да потлаче своје предузетнике размишљају слабом логиком и наравно са мањком памети. Израда и објављивање било какве "црне листе" офшор држава или листе "држава за праћење" омогућава повећање прања новца и сигурност при кориштењу офшор компанија. Иако није циљ да се ради било шта илегално или незаконито, државе које објављују и користе црне листе офшор држава праве управо супротни ефекат, предузетници још више користе офшор компаније, а савјетничке фирме и стручњаци за израду офшор структура користе управо оне државе које нису на тим црнима листама. Тако се аутоматски прави и бијела листа офшор држава.

Бијела листа је једноставно протутежа фашистичким напорима да онемогући своје грађане у кориштењу пословних предности и слобода у другим државама. У бијелу листу офшор држава спадају све оне државе и пословне могућности које се не налазе на већ објављеним црним листама. Зар то није логично?

На примјер, офшор државе у којима је могуће постигнути 100% приватности, анонимности и пословање без икаквих пореза, чак и кроз кориштење закона о двоструком опорезивању су Нови Зеланд, Велика Британија, Данска, Мађарска, па онда чак и фирме основане у Србији, Македонији, Албанији, све зависно од врсте и структуре пословања. Уколико се Вајоминг, Невада или Делаваре желе промијенити тако да се не користи "офшор држава" у Америци, онда се могу користити друге америчке државе као што су Њу Јорк (енгл. New York), Јужна Дакота (енгл. South Dakota) или Вошингтон (енгл. Washington) држава. Умјесто кориштења ЛЛЦ фирми, могу се користити акционарска друштва (енгл. Corporation). Гамбија рецимо није ни позната као офшор зона, па ипак има пружа модеран и брз начин оснивања офшор компанија. Чак и фирма у Танзанији гдје је порез на добит у износу од 30% може се користити као офшор фирма уколико се исправно оснива и користи. Не постоји та ситуација која је неријешива, поготово у фашистичким државама као што су Хрватска или Србија.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Андора

Andorra

Андора је држава која се налази у источним Пиринејима, између Француске и Шпаније. Преко зиме има временску зону за један сат више од Лондона, преко љета временска зона је 2 сата више од Лондона. Главни град је Андорра ла Велла. Андора има преко 64000 становника. Званични језик је каталански, али се француски и шпански широко користе. У Андору се може лако стићи возом, авионом и путевима. Телекомуникације су изврсне.

Андора је независна европска држава базирана на демократском парламентарном систему заједно са владавином принчева Андоре. Андора нема своју војску и територија Андора је неутрална. Политички и економски је врло стабилна са 0 процената незапослених особа. Андору посјећује 10 милиона туриста годишње ради пореских олакшица при куповини робе.

Предузећа и физичка лица која имају резиденцију у Андори се не опорезују. То може да буде главни фактор за промјену резиденције и живот у Европи, посебно за особе које желе на законит начин да исплате своје офшор добити у другој земљи и да се накнадно врате у своју земљу.

Тако се Андора може користити за законите исплате већих сума новца или профите након промјене резиденције. У сврху такве исплате већих сума новца из офшор компанија, потребно је промијенити пореску резиденцију, а то значи да се човјек треба одјавити из државе постојеће резиденције и пријавити у Андори. Потребно је минимално боравити преко 6 мјесеци изван властите државе да би се веће суме новца могле законито исплатити. Након исплате и након поштовања рокова тако да кориснику офшор компаније не може ништа да се деси, човјек се може вратити у своју државу. Тако исплаћене суме новца неће бити потребно опет опорезивати у властитој држави.

Ми можемо да омогућимо трајну резиденцију у Андори на основу депозита код банке, дохотка или становања. Резиденција у Андори омогућава и слободу кретања у Европској заједници у Шенгенском простору.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Ангвила

Anguilla

Ангвила је дио карибских острва. Ангвила је врло модерна држава која пружа слободу за међународне предузетнике који желе користити офшор компаније основане у Ангвили или користити услуге офшор банкарства и друге финансијске услуге из Ангвиле. У Ангвили постоје четири домаће банке које пружају услуге офшор банкарства и онда постоје такозване офшор банке које су обично посебне подружнице или фирме ћерке од познатих међународних банака. Ова држава нуди и оснивање посебних фирми за осигурање које се могу користити за смањење пореза у многим државама.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Костарика

Costa Rica

Костарика је прелијепа држава за коју се тврди да су тамо људи најсретнији на свијету. Костариканске офшор компаније су врло сличне панамским офшор компанијама. Такве офшор компаније основане у Костарици могу да послују унутар Костарике. Порези се не плаћају на профите и добит на предузећа која се остварују изван Костарике. Да би компанија била анонимна, потребно је користити замјенске директоре који су обично адвокати из Костарике или оближних држава, као рецимо из Панаме. Оснивање је врло једноставно. Офшор компанија се може основати у Костарици онда кад се желе пружати услуге Интернет коцкања или игара на срећу. Уколико костариканска офшор компанија преко Интернета пружа услуге Интернет коцкања или организује игре на срећу, за такву компанију лиценца за коцкање или лиценца за организовање игара на срећу није потребна. Уколико се игре на срећу пружају директно у Костарици, онда је потребно добити лиценцу за такве игре на срећу.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Лихтенштајн

Liechtenstein

Лихтенштајн (њемачки Liechtenstein) је мања држава између Швајцарске, Њемачке и Аустрије. Кнежевина по уређењу, у Лихтенштајну нема незапослених особа. У Лихтенштајну постоји цијели низ адвокатских кућа и повјереника (енгл. fiduciary) који се баве пружањем услуга оснивања компанија и фондација заједно да услугама банкарства. Уобичајено је да особа која отвара предузеће у Лихтенштајну или фондацију, комплетну контролу таквог предузећа или фондације препушта повјереницима или адвокатима који су плаћени управитељи или директори таквих предузећа. Директори су често и потписници банковних рачуна. На тај начин постаје скоро немогуће упратити ко је стварни власник лихтенштајнског предузећа или лихтенштајнске фондације. Банке у Лихтенштајну се воде кроз швајцарски банкарски систем. Приступ банкарским и адвокатским услугама није омогућен мањим предузећима, поготово не за искључиво комерцијална предузећа код којих трансакције долазе и одлазе са рачуна. Банке ће примити такве клијенте само онда кад ће постојати одређена минимална сума која ће увијек бити на рачуну.

Акционарско друштво THETABIZ S.A. ће да пружи конекције са лихтенштајнским банкама за људе који желе своју значајну имовину да заштите кроз офшор услуге које се пружају у Лихтенштајну.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Панама

Panama

Панама је идеална држава за оснивање офшор компаније. За разлику од других офшор држава гдје се већином оснивају офшор компаније врсте ИБЦ или Интернатионал Бусинесс Цомпанy које не смију да послују у држави оснивања нити са резидентима државе гдје су основане, панамска офшор компанија може да послује у Панами и може да се промијени у домаћу компанију.

Али, шта то значи практично?

Панамска офшор компанија може да послује у Панами. Може да запосли особе и може да добије лиценцу пословања као и да остварује приходе у Панами и са сједиштем управе у Панами. То практично значи да се премјештање надлежности пословања такве офшор компаније може комплетно премјестити у Панаму. Даље, такав начин пословања може да пружи максималну заштиту корисницима такве офшор компаније.

Панамско офшор предузеће не мора се сврставати као "офшор" предузеће. То је посебно случај уколико се желе радити трансакције са Њемачком, Аустријом, другим европским државама, па онда трансакције са Србијом или Хрватском.

Уколико је панамска офшор компанија исправно основана, таква компанија може без пореза да оствари огромне приходе и да служи као идеалан инструмент заштите имовине, новца, улагања, живота, породице и бизниса за корисника такве офшор компаније.

Панамска фондација

Панамска офшор фондација је идеално средство и виртуални пријатељ за одвајање ризика повезаних са имовином и приходима за неког стварног корисника или власника офшор компаније. Фондације могу бити основане у приватну сврху или у хуманитарне сврхе. Чак и фондације које су основане у хуманитарне сврхе могу уједно да испуњавају и приватне интересе оснивача фондације.

Фондације смију неограничено да примају донације или било какав однос без пословног разлога. Тако на рачун фондације можете увијек да уплатите уштеђевину, коју онда чувате на таквом рачуну.

За разлику од много погрешних информација на Интернету почетна донација не мора да буде одмах извршена. Иако се рачуна да ће оснивач донације или њен стварни донатор да изврши минималну уплату од УС $10,000, таква уплата се може урадити и годинама након оснивања или се може рачунати извршеном и уплаћеном од самог почетка кориштења фондације.

Фондације се користе за разне ситуације гдје је потребно одвојити своје властито име од власништва имовине, новца, некретнина или друге имовине.

Примјена фондације и кориштење може се показати на слиједећим примјерима:

Опорезивање у Панами

Република Панама користи територијални принцип опорезивања што значи да се опорезују само приходи који се остварују у Панами, док се приходи изван Панаме не опорезују. То ствара могућност кориштења панамске офшор компаније за било какве међународне трансакције без пореза или других намета и проблема од стране државе.

За разлику од многих погрешних информација које кулају Интернетом, у Панами се плаћају порези и порески систем је доста компликован, уједно се опорезују и дивиденде. Порез на добит износи 25% што је више него у Хрватској. То практично значи, да уколико се панамска фирма направи домаћом панамском фирмом, са сједиштем управе у Панами и са стварним физичким операцијама у Панами, да таква фирма може да извуче неограничене суме новца из Хрватске и да на такву фирму неће утицати порез по одбитку уколико се трансакције исправно одраде.

То исто вриједи и за многе друге државе. Са панамском фирмом се порез по одбитку може одбити за многе врсте послова, пословних трансакција и посебно трговине робом и услугама.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Гамбија

Gambia

Гамбија је афричка држава са модерним системом за оснивање и регистрацију офшор компанија. Слично као и у Панами, гамбијске офшор компаније могу да постану резидентне и да користе цијели низ уговора о двоструком опорезивању са другим државама. У том случају је потребно користити директоре резидентне у Гамбији. Гамбија није још на црној листи. По свим индикацијама ове јурисдикције, врло је могуће да ће доћи на "попис офшор зона" у Хрватској или на листу јурисдикција са преференцијалним пореским системом у Србији.

Гамбија је ако не и најмодернија држава на свијету по питању оснивања офшор компанија. Путем агената и заступника повезаних са владиним системом за регистровање офшор компанија, клијенти могу чак и у року од 30 секунди да региструју нову компанију. У року од 4 дана је могуће добити банковни рачун у Гамбији и практично исти дан кад платите услуге оснивања офшор компаније, можете да почнете и да послујете, потписујете уговоре, да направите wеб трговину или да кренете у друге пословне подухвате. Имена власника, директора, секретара или других овлаштених особа нису јавно доступна у регистру офшор компанија у Гамбији.

У Гамбији се оснивају разне врсте офшор предузећа и правних лица, од којих можемо да издвојимо:

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Велика Британија

United Kingdom

Фирме основане у Великој Британији могу се користити за офшор пословање и на исти начин као и офшор компаније, уколико се исправно поступа и досљедно води рачуна о испуњавању обавеза компаније. У неким случајевима и зависно од врсте компаније, обавезе могу бити минималне, рецимо постоје опције да корисник компаније у Великој Британији не мора да предаје извјештаје, да не мора да плати никакве порезе и да може неограничено да се закасни са књиговодством јер никада неће добити инспекцију. Ипак требате посебно пазити шта радите, јер не можете ове инструкције узети паушално. Требате се исправно савјетовати.

Отварање фирме у Великој Британији

У Великој Британији се могу основати и регистровати више врсте предузећа:

Ми оснивамо све врсте предузећа у Великој Британији.

Отварање ЛИМИТЕД компаније у Великој Британији

London

(енгл. UK LIMITED) је исто што и друштво са ограниченом одговорношћу у Србији. Ова врста фирме плаћа аутоматски порезе, око 20% на све добити које оствари. Власници и директори имају ограничену одговорност код пословања.

Ако желите остати анонимни, то је могуће само кроз посебне услуге замјенских власника и директора, што кошта €300 по особи.

Ако је рецимо наша фирма у Великој Британији власник умјесто Вас, то кошта €300. Ако ми поставимо директора, то кошта €300 годишње. За све услуге овјеравања уговора, плаћате посебно €50 плус трошкове курира или поште.

Наравно, ако сте сами власник или директор, немате потребе за то.

Ако тражите да директори добију УК сервисну адресу, да се не види гдје живе, то кошта додатно €60 годишње по особи.

Предају се порезни извјештаји и плаћају се порези на све врсте пословања. Годишње одржавање је €200. Ту се не рачуна књиговодство које можете да радите сами у Србији или било гдје или да унајмите књиговођу. Ако ми радимо књиговодство, то кошта €800 годишње и плаћа се унапријед и паушално.

Уплату за оснивање УК ЛИМИТЕД компаније можете обавити директно путем Паyпал-а: {$Paypal-HR-UK-LTD}

Отварање командитног друштва у Великој Британији

Командитно друштво у Великој Британији или (енгл. Limited Partnership) је идеална фирма за продају преко Интернета као и за пружање услуге и трговину робе широм Европе и свијета. Потребно је имати два партнера, од чега један партнер мора бити минимално у Шкотској. Ми обично поставимо нашу фирму у Шкотској да вам буде партнер, да се може испунити законски услов и таква је услуга укључена у цијену отварања. Та фирма као партнер улаже €10 улога на почетку и профите можете исплатити у износу од €200 годишње у сврху подмирења адресе у Великој Британији. То је дефинисано уговором. Ми немамо права управљања фирмом.

Glasgow

Ову врсту компаније обично оснивамо у Шкотској, са адресом у Гласгоw-у, јер је компанија основана у Шкотској правно лице, док се у Енглеској и Сјеверној Ирској, ове врсте компанија не рачунају као правна лица, одвојена од њених партнера. Уколико је фирма основана у Шкотској, онда може да посједује некретнине и тужи и буде тужена као и свако правно лице. Фирма ове врсте основана у Великој Британији или Сјеверној Ирској не би могла да тужи у своје име, већ то морају да раде партнери.

Оваква фирма неће платити порезе ако приходе остварује изван Велике Британије. Не морате предавати ни извјештаје, ако нисте резидентни у Великој Британији, јер се тако закони односи на ову врсту партнерства. Немојте замијенити ову врсту фирме са ЛЛП или ЛТД фирмама, које су друге врсте фирми и за које је извјештаје обавезно предавати.

У овој фирми можемо да наведемо било коју особу да буде комплементар (енгл. General Partner) или главни партнер, што је исто као и директор. Директор управља фирмом и пословима, може отворити рачун и обављати пословне трансакције. Његово је име уписано у регистру, али се не може добити преко Интернета. Комплементар или главни партнер у том случају нема ограничену одговорност. Сви додатни партнери који немају право управљања са фирмом, имају комплетну ограничену одговорност.

Ова врста фирме може се направити анонимном, ако се постави америчка или нека офшор фирма да буде њен главни партнер умјесто физичког лица. На тај начин корисник компаније добива комплетну анонимност, приватност и комплетну ограничену одговорност.

Посебан капитал није потребан у сврху отварања фирме и одређује се како се партнери договоре, можете имати више партнера и једну фирму користити за више разних сврха за партнере како желите.

Можете пословати широм Европске заједнице и онда широм свијета можете продавати робу и услуге по жељи. Помоћ за банковне рачуне, трансакције и онда софтвер за фактуре и књиговодство се подразумијева. Иако, можете се неограничено закаснити у књиговодству, јер нећете добити инспекције ако не послујете у Великој Британији. Годишњи извјештаји се не предају у том случају ако нисте резидентни у Великој Британији и ако нема профита из Велике Британије.

Ако требамо поставити замјенског главног партнера који вама изда пуномоћи пословања, то кошта €300 више и понавља се годишње. Тако можете имати 100% ограничену одговорност и остајете анонимни. Банковни рачун можете добити у Словенији по нашој упути или у другим државама. Исто тако и у Великој Британији.

Отварање партнерства са ограниченом одговорношћу у Великој Британији

Партнерство са ограниченом одговорношћу се користи онда када два или више партнера желе да имају права управљања или пословања и онда расподјелу добити. Партнерство са ограниченом одговорношћу (енгл. Limited Liability Partnership - LLP) је фирма комбинација Д.О.О. и обичног ортачког друштва. Ту оба или више партнера имају право пословања са фирмом. Приходи за партнере остварени изван Велике Британије се не опорезују, али фирма мора да предаје извјештаје. Оснивање са комплетном подршком кошта €600.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Менаџмент за офшор компаније

Услуге менаџмента за офшор компаније подразумијевају професионално управљање офшор компанијом у име и за рачун власника који обично уживају висок степен приватности. Такве офшор компаније се могу комплетно анонимно управљати и користити. Власници или директори или заступници таквих офшор компанија не морају бити уписани нигдје у јавним документима. У сврху властите контроле над предузећем, власници и директори имају посебне, интерно урађене документе и уговоре, којима се менаџмент, који се нуди са наше стране, ограничава у одређеним трансакцијама. Услуге менаџмента офшор компаније могу бити потребне код свих већих трансакција са државама, већим или мањим фирмама, код преузимања, куповине и продаје некретнина, онда преузимања предузећа или код анонимног чувања новца, куповине или трговине златом или у сврху обезбјеђења будућих генерација.

Услуге обављају адвокати и професионални стручњаци који воде рачуна о основним административним обавезама, књиговодству и презентацијом фирме према јавности. Такве фирме обично имају посебну изнајмљену канцеларију, минимално једног запосленог и не рачунају се као офшор фирме нити су државе таквих фирми на посебним црним листама, па тако и трансакције са таквим фирмама нису сумњиве.

Финансијски грабљивци, држава, пореска управа, адвокати, завидне и љубоморне особе

Финансијски грабљивци је појам који представља групе људи и правних лица које ће у неком моменту или трајно, покушавати да искористе и отму вашу стечену имовину. Финансијски грабљивци долазе из слиједећих група људи и предузећа:

Кроз кориштење офшор компаније можете се комплетно или ако не комплетно, онда максимално заштитити од финансијских грабљивица. Највећи ризици у пословану и животу долазе од завидних и љубоморних особа у вашој близини. Такве особе можда и не познајете, али они могу да раде на томе да вам упропасте живот и направе га лошим. Такве особе су обично повезане са другима и раде у завјери са другим финансијским грабљивцима против вас. Ако сте већ тако нешто доживјели, знаћете тачно о чему се овде ради.

Само кроз исправно планирање, добру структуру офшор пословања и исправно кориштење страних или офшор компанија, можете се максимално заштитити од финансијских грабљивица, од непожељних правних и пословних ситуација и од непријатељски настројених познаника, "пријатеља", рођака или комшија.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Књиговодство за офшор компаније

Поред осталих услуга, ми пружамо и пословне услуге за офшор компаније као што је књиговодство, издавање фактура, рачуна, припрема предрачуна, комуникација са добављачима и купцима, примање и слање поште и услуге виртуалне канцеларије за наше клијенте.

У правилу и по закону све офшор компаније требају да воде књиговодство. Упркос томе, пошто нема обавезе предавања књиговодства, можете се са књиговодством закаснити у недоглед. Нећете бити кажњени. Нећете добити инспекцију. У неким случајевима, кад се офшор компаније повезују са Европом или Америком, пожељно је за власника, директора или корисника офшор компаније да води књиговодство и да има све документе и књиговодствене исправе уредно сложене.

Софтвер за књиговодство

Бесплатан софтвер за књиговодство офшор компанија који се кроз вријеме показао врло добрим је слиједећи:

НАЗАД НА САДРЖАЈ

THETABIZ S.A. акционарско друштво

THETABIZ S.A. је акционарско друштво основано у Панами 2002. године. Ми смо адвокатска канцеларија која пружа услуге планирања пословања, структуре офшор пословања и услуге заштите имовине и улагања.

Капитал акционарског друштва THETABIZ S.A. расподијељен је у 100 акција класе (А) у износу од УС $1000 по акцији, укупног капитала од УС $100,000 и 500 акција класе (Б) неограничене вриједности и без права гласања. Наша фирма послује од 2002. године без ограничења и сметњи. Путем Интернета помажемо бизнисменима широм свијета да исправно планирају своје офшор пословање и да направе добре структуре офшор компанија са којима ће бити трајно заштићени као физичка лица, породица и као бизнис.

Друге пословне и правне услуге које пружамо

Ми пружамо и друге пословне и правне услуге:

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Интелектуална својина

Наше акционарско друштво THETABIZ S.A. је власник свих ауторских права и наведених заштитних знакова нашег предузећа. Нико нема право да без дозволе и лиценце користи наше текстове или заштитне знакове. Сва права су задржана.

Заштитни знакови

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Недозвољено копирање ауторских дјела

Много пута смо се од 2002. године сусрели са разним особама које копирају наше текстове, неки од њих се чак лажно представљају као наши агенти или заступници и неки продају "документе" без разумијевања тематике и проблематике са којима се корисници офшор компанија сусрећу. Ми кривично гонимо све особе које недозвољено копирају наше текстове. Сваки семинарски рад који пронађемо на Интернету уклонићемо у кратком року уколико су се наши текстови користили без лиценце и дозволе, а починиоце ћемо кривично гонити и користећи законе уклањамо такве налоге, е-маил адресе и профиле на Интернету. Уколико је ваш профил уклоњен јер је наше акционарско друштво направило правно или кривично гоњење, а мислите да је то урађено грешком, обратите нам се и објасните ситуацију.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Ризици код пословања са домаћим агентима за оснивање офшор компанија

Сваком човјеку је допуштено да бира свог "агента" за оснивање офшор компанија. Постоји норавно више начина како се офшор компаније оснивају. Али, ако оснивате офшор компанију без исправног савјетовања имаћете контакта са агентима чији је једини циљ њихова зарада и "продаја докумената" неке офшор компаније. Такви агенти се не баве питањима стварне заштите имовине, ваше породице, живота и будућности. Обично вас неће питати нити за какву сврху оснивања офшор компаније. Без познавања закона у вашој и страној држави, такав агент обично није у стању да препозна да вас оснивањем неке офшор компаније доводи у веће проблеме него што сте жељели да ријешите.

Даље, оснивањем офшор компаније код агената или заступника у властитој држави уопште није препоручљиво. Трансакција и фактура заступника остаје дио књиговодства, па тако губите и приватност власништва офшор компаније , јер пореска управа, држава или други финансијски грабљивци могу да дођу до такве информације. То не мора представљати проблем уколико вам приватност није важна.

Оснивање офшор компаније без познавања информација или жеље за познавањем информација је исто тако неодговорно и може доњети проблеме у будућности. Сваки корисник офшор компаније би требао да зна појединости о пословању и разлога израде неке офшор структуре. Досљедно спровођење инструкција и исправно књиговодство може сачувати и заштитити имовину, живот и бизнис корисника структуре.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Како основати офшор компанију код адвоката фирме ТХЕТАБИЗ С.А.?

Наша адвокатска канцеларија у Панами нуди привилегију тајности у односу са клијентима из цијелог свијета и оснивање преко наше фирме је 100% сигурно, заштићено и не може се пробити било каквим утицајима из других држава.

Ако желите да нам се обратите и добијете савјетовање на свом језику, користите слиједеће wебсите-ове:

Контактирајте нас за бесплатно савјетовање и планирање ваше офшор структуре у односу на вашу пословну ситуацију.

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Контакт информације

Calle Beatriz M. de Cabal, Panamá, Panama

Сједиште нашег акционарског друштва THETABIZ S.A. се налази у Calle Beatriz M. de Cabal, Panamá, Панама. Уколико желите да дођете у нашу адвокатску канцеларију или да направите састанак у Панами, молимо Вас да се најавите путем е-маила или на један од телефона оставите поруку, наведите своје име и презиме, свој број телефона и контактираћемо вас у кратком року ради договора.

У Европи можемо да радимо састанке у сврху савјетовања и планирања офшор структура. Такво професионално савјетовање или консалтинг се плаћа унапријед и један дио такве уплате се може одбити од трошкова оснивања и одржавања офшор структуре.

Пословно савјетовање Локација, град и држава
За клијенте из Хрватске и Словеније Хотел Слон, Љубљана, Словенија
За клијенте из Хрватске и Србије Хотел Wестин, Загреб, Хрватска
За клијенте из Босне, Хрватске и Србије Хотел Wестин, Загреб, Хрватска
За клијенте из Црне Горе Дубровник, Хрватска
Kompanija Grad i država Broj telefona na koji nas možete dobiti
THETABIZ S.A. (vaš jezik) Panama City, Panama +507-832-7934
Odvjetnički ured (španjolski) Panama City, Panama +507-269-9214
Odvjetnički ured (faks) Panama City, Panama +507-391-6004
Zastupnik THETABIZ S.A. (faks, poruke) Amsterdam, Nizozemska +31-848844722
Zastupnica THETABIZ S.A. Ljubljana, Slovenija +386-1-777-4298
Zastupnik, THETABIZ S.A. Zagreb, Hrvatska +385-1-800-0212
Zastupnik, THETABIZ S.A. Beograd, Srbija +381114132010
Zastupnik, THETABIZ S.A. Göteborg, Švedska +46313088193
Global Business Services LLC Denver, S.A.D. +1 720-214-3296
Global Business Services LLC (SMS) Colorado Springs, S.A.D. +1 719-359-5145
Global Business Services LLC Miami, S.A.D. +1 786-871-1126

НАЗАД НА САДРЖАЈ

Друге верзије ове странице

Kontaktirajte RCD usluge

Pošaljite svoje pitanje ili komentar. Ispunite potrebne podatke i pošaljite pitanje.


Ime i prezime:


E-mail:


Poruka: